1.ნადუღი, რომელიც არის რძის პროდუქტი მას ამზადებენ ყველის ამოყვანის შემდეგ, ის ზავდება პიტნასა და მარილში, მას ახვევენ სულგუნის თხელ ფენაში, რომელიც ქართულ სუფრას ძალიან ამშვენებს.
3.ფხალი ის განსხვავებულად შეიძლება, რომ მომზადდეს, მაგრამ ყველა მათგანი შეზავებულია ნიგვზით , ძმრით, ნიორით,მარილი წიწაკა და ხმელი სუნელი.
4.ბორანო აჭარული სამზარეულოს გამორჩეული კერძია მას ამზადებენ იმერული ყველისგან, კარაქისა და რძისგან.
5.კუჭმაჭი საქონლის ან ქათმის გულ-ღვიძლისაგან მომზადებული კერძია ის ცხლად ან ცივად მზადდება , მას კაზმავენ ხახვი, შავი პილპილი, ნიორი და დაჭრილი მწვანილები მას ძალიან უიხდება ბროწეული წვენი ან მარცვლები.
6.შქმერული რაჭული კერძია, ეს არის კეცზე ცხიმში, ცოტაოდენ რძეში და გატარებულ ნიორში შემწვარი წიწილა, რომელიც სუფრასთან ცხელი სახით მიაქვთ და მისი დაგემოვნება დიდი სიამოვნებაა.
ეს კერძები არის ქართული სამზარეულოს მშვენება, თვისი გემოთიდა და სილამაზით სუფრასთან.
No comments:
Post a Comment